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About Indian Kichten

Indian cuisine consists of a variety of regional and traditional cuisines native to the Indian subcontinent. Given the diversity in soil, climate, culture, ethnic groups, and occupations, these cuisines vary substantially and use locally available spices, herbs, vegetables, and fruits.

Indian food is also heavily influenced by religion, in particular Sikhism Hinduism  cultural choices and traditions. 

Historical events such as invasions, trade relations, and colonialism have played a role in introducing certain foods to this country. The Columbian discovery of the New World brought a number of new vegetables and fruit to India. A number of these such as potatoes, tomatoes, chillies, peanuts, and guava have become staples in many regions of India.

About Tandoor

Tandoor is currently one of the most important menus in the Indian restaurants around the world.The word Tandoor means a cylindrical oven used for baking and cooking. Traditionally the fuel used in Tandoor is charcoal or firewood. Modern Tandoor ovens uses cooking gas. and electricity also instead of charcoal. The charcoal or firewood burns inside the tandoor oven itself exposing the cooked item exposure to live-fire and hot air from it. The temperature inside the Tandoor is kept near to 480 degrees Celsius. 

 variety of non-vegetarian dishes as well as different types of flatbreads like Tandoori Roti,Tandoori Naan,Tandoori Laccha Paratha and many more can be prepared by the Tandoor way. Tandoor style of cooking is used by people of a vast geographical area and so many variants 

Asafoetida – également connu sous le nom de bouse du diable. C’est une résine extraite d’une plante de la famille du persil. C’est une épice distinctive et piquante. On le trouve le plus souvent sous forme de poudre.

Source riche : Fibers

Avantages pour la santé : Réduit les ballonnements d’estomac, soulage l’asthme, abaisse la tension artérielle, réduit les douleurs menstruelles, traite les maux de tête naturellement, guérit la digestion

Feuilles de laurier ces feuilles parfumées aux extrémités pointues sont utilisées sous leur forme séchée. Ceux-ci sont utilisés dans les currys et les préparations de riz. Riche source de vitamine A, vitamine C, fer, potassium, calcium et magnésium.

Riche source : Vitamins A, Vitamins C, Fer, Potassium, Calcium et Magnésium

Bienfaits pour la santé : Utile dans le traitement de la migraine, digère plus rapidement les aliments, aide à calmer l’indigestion.

Cardamom-Electory Cardamomum est la graine d’un fruit tropical de la famille du gingembre. Cardamom a un goût sucré, citronné, d’eucalyptus. C’est la deuxième épice la plus chère au monde

Riche source : Vitamins C, Calcium, Potassium and Zinc.

Bienfaits pour la santé : Aide à 8 problèmes digestifs, y compris l’ulcère), peut traiter la mauvaise haleine et prévenir la carie dentaire, les effets antibactériens et guérir les infections)

Piment de Cayenne – c’est une épice obtenue à partir des graines de plantes de la famille des piments (allant du piment doux au piment – en général, plus le fruit est petit, plus il est piquant).

Source riche : Vitamins E, Vitamins C, Vitamins B6, Vitamins K et Magnèse

Avantages pour la santé : Augmenter le métabolisme, réduire la faim, peut aider la santé digestive, peut améliorer le psoriasis.

Piments – c’est la saveur la plus chaude sur terre. En règle générale, les piments verts foncés ont tendance à être plus bruyants que les poivrons rouges. Les petits piments pointus sont généralement plus chauds que les variétés plus grandes et plus arrondies.

Riche source : Vitamins C et bêta-carotène

Bienfaits pour la santé : Combat l’inflammation, soulage naturellement la douleur, bienfaits cardiovasculaires, élimine la congestion, augmente l’immunité, perd du poids.

Poudre de piment – Couleur rouge, fine poudre. Il est très piquant car il est obtenu à partir des graines de piment séchées et broyées, sa partie la plus piquante.

Riche source : Vitamins A and niacins (vitamins B3)

Avantages pour la santé : Il peut agir comme un agent anti-inflammatoire, ce qui aide à réduire le gonflement des articulations douloureuses et à augmenter le flux sanguin. Il prévient le reflux acide et tue les bactéries qui causent l’ulcère gastrique.

Coriandre – cette herbe fraîche est un mélange parfumé de persil et d’agrumes. Les feuilles ressemblent un peu à celles du persil plat, mais en plus foncées. Les feuilles ont un goût aigre-doux très caractéristique

Source riche : Vitamins A, Vitamins C, Vitamins E (Alpha tocophérol), Vitamins K

Avantages pour la santé : Réduit le risque de maladie cardiaque, de diabète, d’obésité et de gravité et augmente le niveau d’énergie. Aussi utile pour la santé des cheveux et de la peau.

Cannelle – est l’écorce séchée de divers lauriers de la famille des cannelle.

Source riche : Calcium, Fer, Magnésium, Glucides, Phosphore, Potassium, Vitamins A

Avantages pour la santé : Propriétés anti-inflammatoires, réduit le risque de maladie cardiaque, peut améliorer la sensibilité à l’insuline, l’hormone, peut avoir des effets bénéfiques sur les maladies neurodégénératives.

Clous de girofle -bouton floral petit, séché, brun rougeâtre de l’arbre tropical à feuilles persistantes de la famille des myrtes.

Source riche : Magnésium, Vitamins K.

Avantages pour la santé : Riche en antioxydants, il peut aider à protéger contre le cancer, il peut tuer les bactéries, il peut améliorer la santé du foie, il peut aider à réguler la glycémie, il peut favoriser la santé des os, il peut réduire l’ulcère de l’estomac.

Cumin – vient de la famille du persil. Les graines sont ovales avec des crêtes, de couleur beige verdâtre, un arôme chaud et de noisette et un goût amer, mais pas épicé. Ils peuvent être réduits en poudre.

Riche source : Vitamine E, C, K et B6.

Bienfaits pour la santé : favorise la digestion, riche en fer, peut aider à lutter contre le diabète, peut améliorer le cholestérol sanguin, peut favoriser la perte de poids et la réduction des graisses, peut prévenir les maladies d’origine alimentaire.

Feuilles de curry – ce sont de petites feuilles gris verdâtre (un peu comme la feuille de laurier), apparentées à l’orange. Ils peuvent être utilisés frais ou séchés.

Riche source : Vitamins C, A, B, E.

Bienfaits pour la santé : Perte de poids, peut aider à lutter contre la dysenterie, la constipation et la diarrhée, soulage les nausées matinales et les nausées, élimine les bactéries, est bon pour la vision et les diabétiques, réduit le stress, guérit les plaies et les brûlures, les éruptions cutanées.

Fenugrec – est une plante basse et dressée (apparentée aux épinards) avec des feuilles ovales. La plante entière a un arôme fort et sucré.

Source riche : Fer, fibres alimentaires.

Bienfaits pour la santé : Réduit l’inflammation, réduit le taux de cholestérol et aide à contrôler l’appétit. 

Le garam masala – qui signifie “épices épicées” – est un mélange d’épices moulues (les recettes varient) (girofle, cardamome, cumin, grains de poivre et cannelle, laurier).

Bienfaits pour la santé : Prévient les problèmes de peau et combat l’inflammation.

ail – étroitement lié à l’oignon. Il a un puissant goût piquant ou épicé cru, qui s’adoucit à la cuisson. Il a une odeur très forte. Les bulbes, dont les segments sont généralement appelés « clous de girofle », sont la partie la plus consommée de la plante.

Source riche : Manganèse, Pottase, Fer et Cuivre.

Avantages pour la santé  : L’ail aide à purifier le sang et à abaisser la tension artérielle. Il est considéré comme un remède contre les maladies cardiaques.

Gingembre – Le gingembre frais est un rhizome noueux avec un arôme sucré et un goût épicé et piquant. A l’intérieur, le gingembre est dur et boisé, jaune et fibreux. Il est plus facile à cuisiner, une fois pelé et râpé. La longueur de la racine indique la maturité, et plus elle est longue, plus elle sera chaude et fibreuse. Le gingembre est une pâte savoureuse, surtout lorsqu’il est mélangé avec de l’ail. Le gingembre peut être utilisé dans les plats sucrés, les desserts ou dans les plats épicés comme le curry chaud et les frites. Le type de terre (soondth) est le même utilisé pour la cuisine. Le gingembre est aussi communément considéré comme un aphrodisiaque.

Source riche : Vitamins B3 et B6, Fer, Potassium, Vitamins C, Magnésium, Phosphore, Zinc, Float, Riboflavins, Niacins.

Avantages pour la santé : Il peut réduire le risque de diabète, un moyen naturel de soulager les douleurs menstruelles, anti-inflammatoire, calme les douleurs à l’estomac, réduit les nausées matinales, peut aider à prévenir les maladies cardiaques, peut réduire le risque de cancer, peut vous aider à perdre du poids. Il peut réduire le risque de diabète, un moyen naturel de soulager les douleurs menstruelles, anti-inflammatoire, calme les douleurs à l’estomac, réduit les nausées matinales, peut aider à prévenir les maladies cardiaques, peut réduire le risque de cancer, peut vous aider à perdre du poids.

Poudre de mangue – Cette poudre acide est composée de mangues non mûres. Il a un goût amer. Il a un goût acidulé et citronné, avec une pointe légèrement sucrée.

Source riche : Vitamins A et C.

Bénéfices santé : Facilitates digestion and combats acidité.

Menthe – La menthe indienne a une saveur plus forte et un arôme plus piquant que les variétés occidentales. Cette herbe est souvent associée à l’agneau. La menthe est douce et forte avec des notes d’une forte saveur de citron ; la menthe est agréablement piquante et rafraîchissante à la fois. Le doux parfum chaud de la menthe se refroidit en bouche, laissant un arrière-goût frais. Cuisine indienne et est largement utilisé dans les chutneys, les vinaigrettes, les salades, les sauces et les thés. La menthe est surtout ajoutée aux biryanis (préparation de riz moghol), le lassi – la boisson rafraîchissante du nord de l’Inde. La menthe est également parfaite comme garniture pour les desserts et se marie bien avec les fruits, le thé glacé, la limonade et le yogourt, ainsi qu’une variété de cocktails.

Source riche : Vitamins A

Bienfaits pour la santé : Il peut aider à soulager l’indigestion, il pourrait améliorer la fonction cérébrale, il peut réduire la douleur pendant l’allaitement, il améliore subjectivement le système du froid, il peut masquer la mauvaise haleine,

Graines de moutarde – dans la cuisine indienne, les graines de moutarde brune sont plus couramment utilisées, mais les graines noires contiennent un pourcentage plus élevé d’huile de moutarde volatile et une saveur plus forte et riche en magnésium. La plus grande variété jaune, connue sous le nom de moutarde blanche, est beaucoup moins piquante.

Riche source : Omega-3 Ci Gras et Manganèse.

Avantages pour la santé : Augmente le métabolisme du corps

Noix de muscade et macis – est la graine de l’arbre à feuilles persistantes. Le macis est le treillis charnu, qui recouvre la noix de muscade (noix dure), qui est de couleur brun doré. La noix de muscade a une saveur plus robuste que le macis, mais sinon, elles sont très similaires.

Source riche : Magnésium, Cuivre et Manganèse. Vitamins B1, B6

Avantages pour la santé : Réduit l’insomnie, détoxifie le corps, améliore la santé de la peau, prévient la leucémie, augmente la fonction du système immunitaire et améliore la circulation sanguine.

Les graines d’oignon – sont de petites graines noires de forme irrégulière de la plante qui pousse en Inde – Kalonji. Cette épice peut être utilisée fraîche ou rôtie à sec dans du curry et ajoutée aux légumes, aux assaisonnements, aux cornichons et au yogourt.

Source riche : Fer, Vitamins C

Bienfaits pour la santé : combat l’acné, aide à la gestion du diabète, élimine les maux de tête, contrôle la tension artérielle, protège les reins, renforce l’immunité.

Oreango – a une odeur forte et piquante et un goût semblable au poivre et à l’anis. Ils contiennent de l’huile de thymol, qui donne une saveur rappelant le thym. il est utilisé dans les plats de lentilles, les paratha de légumes, les pakora et les plats de viande.

Riche source : Vitamins K, Manganèse, Fer, Vitamins E, Tryptophane et Calcium.

Avantages pour la santé : The peut réduire the viral infection, the pourrait diminuer l’inflammation.

Poudre de paprika – est moulu à partir de poivrons séchés (famille Capsicum Annum, parent du piment) les fruits d’un buisson tropical à feuilles persistantes. Il est plus délicat que la poudre de chili ou le poivre de Cayenne. Le paprika a une couleur rouge vif et un goût doux et délicat avec un arôme de cardamome. C’est une épice très polyvalente. Il est bon avec des œufs, du poisson, du poulet, des crabes et du fromage. Il peut également être utilisé comme garniture sur des pommes de terre au four, des salades, des risottos.

Source riche : Vitamins E et fer.

Avantages pour la santé : Le paprika est riche en vitamine C et aide donc les rhumes et la grippe. On dit aussi qu’elle traite les problèmes digestifs, les crampes, les problèmes de circulation et le zona.

Poivre en grains – le nom du poivre vient du sanskrit Pippali nigrum, qui signifie “épice noire”. Les grains de poivre ont un arôme piquant et boisé et un goût chaud et piquant. Le poivre noir est plus aromatique, le blanc est plus fort et plus épicé. Le poivre est la seule épice que nous utilisions pour aromatiser les aliments avant, pendant et après la cuisson. Des grains de poivre entiers ou moulus peuvent être ajoutés à la plupart des plats non sucrés.

Riche source : Vitamins C et K, Calcium, Magnésium, Potassium, Fer, Cuivre et Manganèse.

Bienfaits pour la santé : Riche en antioxydants, propriétés inflammatoires, il peut être bénéfique pour le cerveau, il peut améliorer le contrôle de la glycémie, il peut abaisser le taux de cholestérol

Safran – cette épice est fabriquée à partir des stigmates séchés de couleur orange du crocus spécialement cultivé (75 étamines sont nécessaires pour obtenir 100 g (4 oz) de l’épice.) C’est l’épice la plus chère de toutes. Il a un goût et un arôme typiquement piquant, semblable au miel.

Riche source : Vitamins A, Acid Folique, Riboflavins, Niacins and Vitamins C.

Avantages pour la santé : Il peut améliorer l’humeur et contrecarrer les symptômes dépressifs, il peut réduire les symptômes du syndrome prémenstruel. il peut réduire l’appétit et favoriser la perte de poids

Tamarin – est la gousse collante, séchée et brune de l’arbre à feuilles persistantes. Il a un goût acide et un goût très acide et citrique.

Riche source : Thiamine, Fer, Magnésium, Phosphore, Niacnine, Calcium, Vitamins C et Pyridoxine.

Avantages pour la santé : Protège contre les maladies telles que les maladies cardiaques, le cancer et le diabète

Turmeric – provient de la racine de Curcuma longa, une plante feuillue liée au gingembre. Il a une couleur jaune vif et un arôme et un goût piquant, chaud et terreux.

Source riche : Vitamins C, Calcium, Flavonoïdes, Fibres, Fer, Potassium, Zinc.

Bienfaits pour la santé : La recherche montre que le curcuma inhibe la coagulation du sang, réduit les toxines du foie et aide le foie à métaboliser les graisses et favorise ainsi la perte de poids.

Peanuts – L’arachide, également connue sous le nom d’arachide, de goober ou de noix de singe et classée taxonomiquement comme Arachis hypogaea, est une légumineuse cultivée principalement pour ses graines comestibles. Il est largement cultivé dans les régions tropicales et subtropicales, étant important pour les petits et les grands producteurs commerciaux.

Riche source : vitamins B-3, vitamins E, minéraux

Bienfaits pour la santé : Les cacahuètes sont une source particulièrement bonne de graisses, de protéines et de fibres saines. Elles contiennent également de nombreuses vitamines de potassium, phosphore, magnésium et B. Bien qu’elles soient riches en calories, les cacahuètes sont riches en nutriments et pauvres en glucides.

amandiers – L’amandier est une espèce d’arbre originaire d’Iran et des pays voisins mais largement cultivée ailleurs. L’amande est aussi le nom de la graine comestible et largement cultivée de cet arbre.

Riche source : Fibres protéiques, vitamins E, manganèse, magnésium

Avantages pour la santé : Les amandes et autres noix aident également à réduire la tension artérielle et à améliorer la fonction vasculaire, ce qui signifie qu’elles aident les vaisseaux sanguins à se détendre et à réduire la raideur des artères. Dans une étude portant sur des personnes ayant un taux de cholestérol élevé, deux groupes ont été assignés au hasard à un régime hypocholestérolémiant contenant 1,5 oz d’amandes ou le même nombre de calories provenant d’un muffin sans noix.

Noix de cajou – La noix de cajou est un arbre tropical à feuilles persistantes qui produit des graines de cajou et des pommes de cajou. L’arbre peut atteindre 14 m, mais l’anacardier nain, atteignant 6 m, s’est avéré plus rentable, avec une maturité précoce et des rendements plus élevés.

Source riche : zinc, magnésium, fer et phosphore.

Bienfaits pour la santé : Les noix de cajou sont une incroyable collation compatible avec le céto qui pourrait aider à réduire votre risque de cancer, de maladie cardiaque, d’obésité et de diabète. La recherche met également en évidence les bienfaits des noix de cajou sur la peau, les cheveux et même les nerfs, grâce à leur puissante teneur en micronutriments

Asafoetida – also known as devil’s dung. It is a resin taken from a plant of the parsley family. It is a distinctive and pungent spice. It is most commonly found in powder form.

Rich source : Fiber

Health Benefits : Reduces stomach bloating, relieves asthma, lowers blood pressure, reduces menstrual pain, treats headaches naturally, cures digestion

Bay leaves – these fragrant leaves with pointed ends are used in their dried form. These are used in curries and rice preparations. Rich source of vitamin A, vitamin C, iron, pottase, calcium and magnesium.

Rich source: Vitamin A, Vitamin C, Iron, Potassium, Calcium and Magnesium

Health benefits: Useful in the treatment of migraine, digests food faster, helps calm indigestion.

Cardamom-Elettaria Cardamomum is the seed of a tropical fruit of the ginger family. Cardamom has a sweet, lemon, eucalyptus taste. It is the second most expensive spice in the world

Rich source : Vitamin C, Calcium, Potassium and Zinc.

Health Benefits: Helps in 8 digestive problems including ulcer), can treat bad breath and prevent tooth decay, antibacterial effects and cure infections)

Cayenne pepper – it is a spice obtained from the seeds of plants of the pepper family (ranging from sweet pepper to chili pepper – in general, the smaller the fruit, the hotter it is).

Rich source: Vitamin E, Vitamin C, Vitamin B6, Vitamin K and Magnese

Health Benefits: Increasing metabolism, reducing hunger, can help digestive health, can improve psoriasis.

Chili peppers – it is the hottest flavor on earth. As a general rule, dark green chili peppers tend to be noisier than red peppers. Small, pointed chili peppers are generally warmer than larger, more rounded varieties.

Rich source : Vitamin C and beta-carotene

Health benefits : Fights inflammation, natural pain relief, cardiovascular benefits, eliminates congestion, increases immunity, loses weight.

Chili powder- Red color, fine powder. It is very hot because it is obtained from the dried and ground seeds of hot pepper, its hottest part.

Rich source: Vitamin A and niacin (vitamin B3)

Health benefits : It can act as an anti-inflammatory agent, which helps reduce swelling of sore joints and increase blood flow. It prevents acid reflux and kills the bacteria that cause gastric ulcer.

Coriander – this fresh herb is a fragrant mix of parsley and citrus. The leaves are a bit like those of flat-leaved parsley, but darker. The leaves have a very characteristic sweet-sour taste.

Rich source : Vitamin A, Vitmine C, Vitamin E (Alpha tocopherol), Vitamin K

Health Benefits: Reduces the risk of heart disease, diabetes, obesity and severity and increases energy level. Also useful for healthy hair and skin.

Cinnamon  is the dried bark of various laurel trees of the cinnamomun family.

Rich source : Calcium, Iron, Magnesium, Carbohydrates, Phosphorus, Potassium, Vitamin A

Health benefits: Anti-inflammatory properties, reduces the risk of heart disease, can improve sensitivity to insulin, the hormone, can have beneficial effects on neurodegenerative diseases.

Cloves -flower bud small, dried, reddish-brown of the tropical evergreen tree of the myrtle family.

Rich source: Magnesium, Vitamin K.

Health Benefits: High in antioxidants, it can help protect against cancer, it can kill bacteria, it can improve liver health, it can help regulate blood sugar, it can promote bone health, it can reduce stomach ulcer

Coriander seeds – is a member of a parsley family. The seeds are oval in shape, rippled and turn from bright green to beige when ripe. This spice has a sweet and spicy taste, with a slightly citrusy taste. The English name of this spice comes from the Greek koros, which means “insect”.

Rich source: Copper, zinc, iron and other essential minerals that increase red blood cells

Health Benefits : Promotes good cholesterol in the body.

Cumin – comes from the parsley family. The seeds are oval with ridges, greenish beige in color, warm and nutty aroma and a bitter, but not spicy taste. They can be reduced to powder.

Rich source: Vitamin E, C, K and B6.

Health Benefits : Promotes digestion, rich source of iron, can help with diabetes, can improve blood cholesterol, can promote weight loss and fat reduction, can prevent foodborne illness.

curry leaves – they are small greenish-gray leaves (a bit like bay leaf), relatives of orange. They can be used fresh or dried.

Rich source : Vitamin C, A, B, E.

Health benefits : Weight loss, can help in dysentery, constipation and diarrhea, relieves morning sickness and nausea, eliminates bacteria, is good for vision and diabetics, reduces stress, heals wounds and burns, rashes.

Fennel – is a small oval greenish-brown seed of Pimpinella Anisum, a plant of the parsley family. It has a sweet and anise taste.

Rich source Fiber, Vitam C, Calcium, Iron, Magnesium, Potassium, Manganese

Health Benefits: Lower blood sugar, increase testosterone and increase milk production in nursing mothers.

Fenugreek – is a low, erect plant (related to spinach) with oval leaves. The whole plant has a strong and sweet aroma.

Rich source : Iron, dietary fiber.

Health Benefits: Lowers inflammation, reduces cholesterol levels and helps with appetite control.

Garam Masala – meaning “spicy spices” – is a mixture of ground spices (recipes vary) (cloves, cardamom, cumin, peppercorns and cinnamon, bay leaf).

Health benefits : Prevents skin problems and fights inflammation.

Garlic – closely related to onion. It has a powerful spicy or spicy taste from raw, which softens when cooked. It has a very strong smell. The bulbs, the segments of which are generally called “cloves”, are the most commonly consumed part of the plant.

Rich source: Manganese, Pottase, Iron and Copper.

Health Benefits: Garlic helps cleanse the blood and lower blood pressure. It is considered a cure for heart ailments.

Ginger – fresh root ginger is a knotty rhizome with a sweet aroma and a spicy and pungent taste. Inside, ginger is hard and woody, yellow and fibrous. It is easier to cook, once peeled and grated. The length of the root indicates maturity, and the longer it is, the warmer and more fibrous it will be. Ginger is a tasty paste, especially when mixed with garlic. Ginger can be used in sweet dishes, desserts or in spicy dishes such as hot curry and french fries. The type of earth (soondth) is the same used for cooking. Ginger is also commonly considered an aphrodisiac.

Rich source: Vitamin B3 and B6, Iron, Potassium, Vitamin C, Magnesium, Phosphorus, Zinc, Float, Riboflavin, Niacin.

Health Benefits: It can reduce the risk of diabetes, a natural way to relieve menstrual pain, anti-inflammatory, calms stomach pain, reduces morning sickness, can help prevent heart disease, can reduce the risk of cancer, can help you lose weight. It can reduce the risk of diabetes, a natural way to relieve menstrual pain, anti-inflammatory, calms stomach pain, reduces morning sickness, can help prevent heart disease, can reduce the risk of cancer, can help you lose weight.

Mango powder – This acid powder is composed of unripe mangoes. It has a sour taste. It has a sour, lemony taste, with a slightly sweet edge.

Rich source : Vitamin A and C.

Health benefits : Helps digestion and fights acidity.

Mint – Indian mint has a stronger flavor and a more pungent aroma than Western varieties. This herb is often paired with lamb. Mint is sweet and strong with hints of a strong lemon flavor; mint is pleasantly pungent and refreshing at the same time. The warm sweet fragrance of mint cools on the palate, leaving a fresh aftertaste. Indian cuisine and is widely used in chutneys, dressings, salads, sauces and teas. Mint is mostly added to biryanis (preparation of Mughal rice), lassi – the refreshing drink of northern India. Mint is also perfect as a garnish for desserts and goes well with fruit, iced tea, lemonade and yogurt, as well as a variety of cocktails.

Rich source : Vitamin A

Health benefits : It can help relieve indigestion, it could improve brain function, it can reduce pain during breastfeeding, it subjectively improves the cold system, it can mask bad breath,

Mustard seeds – in Indian cuisine brown mustard seeds are more commonly used, but black seeds contain a higher percentage of volatile mustard oil and a stronger, magnesium-rich flavor. The larger yellow variety, known as white mustard, is much less pungent.

Rich source : Omega-3 Fatty ci and Manganese.

Health Benefits : Increases the body’s metabolism

Nutmeg and mace – is the seed of the evergreen tree. Mace is the fleshy lattice, which covers the nutmeg (hard nut), which is golden brown in color. Nutmeg has a more robust flavor than mace, but otherwise they are very similar.

Rich source: Magnesium, Copper and Manganese. Vitamin B1, B6.

Health Benefits: Reduces insomnia, detoxifies the body, improves skin health, prevents leukemia, increases immune system function and improves blood circulation.

Onion seeds – are small black seeds of irregular shape of the plant that grows in India – Kalonji. This spice can be used fresh or dry roasted in curry and added to vegetables, seasonings, pickles and yogurt.

Rich source: iron, Vitamin C

Health benefits : fights acne, helps in the management of diabetes, eliminates headaches, controls blood pressure, protects the kidneys, strengthens immunity.

Oreango -has a strong and pungent smell and a taste similar to pepper and anise. They contain thymol oil, which gives a flavor reminiscent of thyme. it is used in lentil dishes, vegetable paratha, pakora and meat dishes.

Rich source: Vitamin K, Manganese, Iron, Vitamin E, Tryptophan and Calcium.

 

Health Benefits: It can reduce viral infection, it could decrease inflammation.

Paprika powder – is ground from dried sweet peppers (family Capsicum Annum, relative of chili) the fruits of an evergreen tropical bush. It is more delicate than chili powder or cayenne pepper. Paprika has a bright red color and a sweet, delicate taste with a cardamom aroma. It is a highly versatile spice. It is good with eggs, fish, chicken, crabs and cheese. It can also be used as a garnish on baked potatoes, salads, risottos.

Rich source : Vitamin E and iron.

Health benefits : Paprika is rich in vitamin C and therefore helps colds and flu. It is also said to treat digestive problems, cramps, circulation problems and shingles

Peppercorns – the name of the pepper comes from the Sanskrit Pippali nigrum, which means “black spice”. Peppercorns have a pungent and woody aroma and a warm, pungent taste. Black pepper is more aromatic, white is stronger and spicier. Pepper is the only spice we used to flavor foods before, during, and after cooking. Whole or ground peppercorns can be added to most non-sweet dishes.

Rich source: Vitamin C and K, Calcium, Magnesium, Potassium, Iron, Copper and Manganese.

Health benefits: High in antioxidants, inflammatory properties, it can benefit the brain, it can improve blood sugar control, it can lower cholesterol level.

Saffron – this spice is made from the orange-colored dried stigmas of the specially grown crocus (75 stamens are needed to get 100 g (4 oz) of the spice.) It is the most expensive spice of all. It has a typically pungent taste and aroma, similar to honey.

Rich source: Vitamin A, Folic Acid, Riboflavin, Niacin and Vitamin C.

Health benefits : It can improve mood and counteract depressive symptoms, it can reduce the symptoms of premenstrual syndrome. it can reduce appetite and promote weight loss

Tamarind – is the sticky, dried and brown pod of the evergreen tree. It has a sour taste and a very sour and citric taste.

Rich source: Thiamine, Iron, Magnesium, Phosphorus, Niacnine, Calcium, Vitamin C and Pyridoxine.

Health Benefits: Protects against diseases such as heart disease, cancer and diabetes

Turmeric – comes from the root of Curcuma longa, a leafy plant linked to ginger. It has a bright yellow color and a pungent, warm and earthy aroma and taste.

Rich source: Vitamin C, Calcium, Flavonoids, Fiber, Iron, Potassium, Zinc.

Health Benefits: Research shows that turmeric inhibits blood clotting, reduces liver toxins and helps the liver metabolize fats and thus aids weight loss.

Peanuts – Peanut, also known as peanut, goober or monkey nut and taxonomically classified as Arachis hypogaea, is a legume crop grown primarily for its edible seeds. It is widely cultivated in the tropics and subtropics, being important for both small and large commercial producers.

Rich source: vitamin B-3, vitamin E, minerals

Health Benefits: Peanuts are a particularly good source of healthy fat, protein, and fiber. They also contain many vitamins of potassium, phosphorus, magnesium and B. Despite being rich in calories, peanuts are rich in nutrients and low in carbohydrates.

Almonds – The almond tree is a species of tree native to Iran and neighboring countries but widely cultivated elsewhere. Almond is also the name of the edible and widely cultivated seed of this tree.

Rich source: Protein fiber, vitamin E, manganese, magnesium

Health benefits: Almonds and other nuts also help reduce blood pressure and improve vascular function, which means they help blood vessels relax and reduce artery stiffness. In a study of people with high cholesterol, two groups were randomly assigned to a cholesterol-lowering diet that contained 1.5 ounces of almonds or the same number of calories from a nut-free muffin.

Cashews – Cashew is an evergreen tropical tree that produces cashew seed and cashew apple. The tree can grow up to 14 m, but the dwarf cashew, growing up to 6 m, has proven to be more profitable, with early maturity and higher yields

Rich source: zinc, magnesium, iron and phosphorus.

Health benefits: Cashews are an amazing keto-friendly snack that could help reduce your risk of cancer, heart disease, obesity, and diabetes. Research also highlights the benefits of cashews on the skin, hair and even nerves, thanks to their powerful micronutrient content.